Home
Pieterpadsteppen-wandelen
 

EVENEMENT ZONDAG 25 SEPTEMBER 2022

Ons doel is om zo veel mogelijk wandelaars, fietsers, steppers en mensen met een rolstoel of scootmobiel, op één dag een deel van het Pieterpad of Fietserpad af te laten leggen. Omdat hersentumor onderzoek aandacht, steun en financiering nodig heeft. Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) moet ook veel meer bekendheid krijgen. Help ons dit doel te bereiken door zoveel mogelijk vrienden, buren, familieleden, collega’s en anderen te vragen om zondag 25 september 2022 deel te nemen!

De finish locatie in Vorden is bekend. Binnenkort maken we de finish locatie in Groesbeek bekend. Andre finish locaties voor etappes van het Pieterpad/Fietserpad worden later bekend gemaakt.We zullen een aantal plaatsen aankondigen waar je kunt starten. Deelnemers kunnen ook een finishlocatie uitkiezen en een deel van het parcours afleggen. 1 km of minder is voor sommigen al een toppresentatie.

Er komt geen officiële starttijd. Wel zal er zal echter een eindtijd zijn in verband met sluiten finishlocaties. Iedereen kan zelf bepalen hoeveel tijd hij/zij nodig heeft om de finish te halen. Meedoen is belangrijker dan het afleggen van een bepaalde afstand of het halen van een bepaalde tijd!
Dus doe mee en vraag zoveel mogelijk anderen om zondag 25 september mee te doen!

 

Bronnen : Er zijn verschillende bronnen op het internet die  kunnen helpen bij het plannen van  de route etc. Bijvoorbeeld www.pieterpad.nl, Facebook : Pieterpad Wandelaars, Pieterpad Koffie, Pieterpad Vervoer enz. 

 

 

DONEREN

 

2022 is het mogelijk om mee te doen voor :

Hersenletsel.nl : Patientenvereniging voor patienten met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) 

 Donoren  https://supportanddonate.com/doneer-pagina/6392/het-pieterpad-voor-nah-www-pieterpad-hersentumoren-nah-nl-

Hersentumorfonds.nl : zo veel mogelijk geld genereren voor onderzoek om uiteindelijk – in samenwerking met andere fondsen – hersentumoren te kunnen genezen.

 

 

WWW.HERSENTUMORFONDS.ORG

WAAROM ONDERZOEK NODIG IS:

Hersentumoren komen voor bij zowel volwassenen als kinderen. De ziekte treft vooral kinderen en volwassenen tussen de 50 en 60 jaar. Een tumor in je hoofd is zo goed als ongeneeslijk. Dagelijks sterven er in Nederland 12 mensen door een hersentumor. Wekelijks 2 kinderen. Minder dan 1 procent van de patiënten overleeft hersenkanker. Hoe dat komt? Omdat de hersenen de slechtst denkbare plaats zijn om kanker te krijgen. Opereren is vaak onmogelijk. En als het wel mogelijk is, zijn er veel risico’s aan verbonden. Er is een grote kans op blijvend letsel of invaliditeit. Lees verder

 

 

WWW.HERSENLETSEL.NL

WAT DOEN WE : BELANGENBEHARTIGING 

Mensen met hersenletsel en hun naasten staan in de belangenbehartiging centraal: die willen we versterken, zodat ze ondanks hun beperkingen ten volle kunnen meedoen in de maatschappij. 

Mensen met NAH ervaren vaak dat ze oneerlijk worden beoordeeld. Bijvoorbeeld : Als ze proberen uit te leggen dat ze moe zijn vanwege NAH en (meer) rust nodig hebben, krijgen ze een reactie van “ik ben ook vaak moe”” Dit terwijl het niet te vergelijken is met vermoeidheid die een gezond mens ervaart.

 

Jaarlijks worden ongeveer 140.000 Nederlanders getroffen door hersenletsel. Ruim één op de vier Nederlanders krijgt te maken met de gevolgen van hersenletsel.    Wat is NAH? Lees verder 

 

INSCHRIJFGELD en SPONSORBEDRAG

Het inschrijfgeld bedraagt €20.00 en wordt in eerste instantie gebruikt als dekking voor de organisatiekosten. Alles wat er eventueel nog overblijft, gaat uiteraard naar de stichting Hersentumorfonds en Hersenletsel.nl.  Voor die €20.00 krijg je ook een T-shirt met de logo's van beide goede doelen erop, waarin je die dag kunt meedoen.