Home
Pieterpadsteppen-wandelen
 
Foto.jpg

Hallo,

Ik ben Maggie Tervit. De persoon die achter de schermen van deze website zit.  Ik kom oorspronkelijk uit Wallyford (dorp in de buurt van Edinburgh) in Schotland. Wat begon als een avontuur voor een aantal maanden is nu 44 jaar op de telmeter geworden. Intussen heb ik een dubbele nationaliteit,wat mij een zeer fijn gevoel geeft.

In 2004 werd mijn zoon Jamie, toen 17 jaar, plotseling opgenomen met een hersentumor in het cerebellum. De hele tumor (pilocytair astrocytoom graad 1) werd destijds niet helemaal verwijderd omdat deze tegen de hersenstam ligt. Jamie's restant tumor is nu 19 stabiel en geniet hij volop van zijn leven. Met zijn vastberadenheid en gedrevenheid is hij erin geslaagd om o.a. een klein bedrijfje te starten. In 2019 heeft hij de Nijmeegse 4daagse 50 km gelopen.

In 2010 beklom ik de Alp d’ Huez met een groep mensen om geld op te halen voor hersentumor onderzoek. Het was een geweldige ervaring, maar door de hoge kosten, was een tweede keer voor mij uitgesloten. Het minimale sponsorbedrag om deel te nemen was €1500,00 en daar bovenop kwamen nog reis en verblijfkosten.
Om deze reden besloot ik een evenement in Nederland te organiseren zodat er minder financiële druk op mensen zou zijn om te kunnen deelnemen.


Ik voel me zeer gelukkig want ik heb mijn zoon nog. Dit, terwijl ik heel goed besef dat er zheel veel moeders, kinderen, vaders, broers, zusters, vrienden zijn …… die hun geliefden niet meer hebben of die (ernstig) ziek zijn wegens een hersentumor. Het enige wat ik kan doen om hun te helpen is dit evenement organiseren.
Hopelijk willen jullie ons, op welke manier dan ook, helpen in de strijd tegen hersentumoren.

Hartelijk groet, Maggie Tervit

 

Email : info@pieterpad-hersentumoren-nah.nl