Home
Pieterpadsteppen-wandelen
 
Foto.jpg

Hallo,

Ik ben Maggie Tervit. De persoon die de e-mails naar info@pieterpadsteppen-wandelen.nl beantwoordt. Ik kom oorspronkelijk uit Wallyford (dorp in de buurt van Edinburgh) in Schotland. Wat begon als een avontuur voor een aantal maanden is nu 42 jaar op de telmeter geworden. Intussen heb ik een dubbele nationaliteit,wat mij een zeer fijn gevoel geeft.

In 2004 werd mijn zoon Jamie, toen 17 jaar, plotseling opgenomen met een hersentumor in het cerebellum. De hele tumor (pilocytair astrocytoom graad 1) werd destijds niet helemaal verwijderd omdat deze tegen de hersenstam ligt. Jamie's tumor is nu 18 jaar stabiel en geniet volop van zijn leven. Met zijn vastberadenheid en gedrevenheid is hij erin geslaagd om o.a. een klein bedrijfje te starten. In 2019 heeft hij de Nijmeegse 4daagse 50 km gelopen.

In 2006 ontmoette Jamie Linda Leenders, die op zevenjarige leeftijd aan hetzelfde type tumor werd geopereerd. Ze werden goede vrienden en Linda was ook een heel dierbaar persoon in mijn leven. In 2019 werd Linda zeer onverwacht ziek. Binnen een paar maanden overleed ze in juli 2019.

Linda werd en Jamie wordt, net als de vele anderen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), vaak geconfronteerd met frustrerende en pijnlijke situaties, omdat anderen moeite hebben met het begrijpen van de term NAH. Ik vind het als ouder vervelend hoe weinig er bekend is over NAH.


Om die reden is het  mogelijk om te kiezen en te doneren voor een of beide goede doelen.
Linda nam in 2013 deel aan dit evenement (zie foto's) en hoewel ze er niet meer is, hoort zij erbij en blijft zij voor altijd in ons hart.

                                                      Lieve groet,  Maggie

email : info@pieterpad-hersentumoren-nah.nl  

 

 

Linda op de step en daarna vieren in 2013

  • 21 Linda en Bas bijna bij de FinishJPG
  • 22 Etappe Zelham naar Vorden gehaaldTeam Hoezo GoedaardigJPG
  • 27 ProostJPG
  • 24 Jamie Bas Jeroen Kevin en natuurlijk LindaJPG